Van toen naar nu

Deuce, een tennisclub van meer dan 100 jaar oud, heeft een kleurrijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1912, toen de club werd opgericht als onderdeel van een grotere sportvereniging. Tennis maakte al snel zijn eigen weg, maar het was niet altijd makkelijk. In de oorlog mochten de Duitsers tennissen, maar alleen wanneer het hun uitkwam. Na de oorlog kwam Deuce bijna tot stilstand, maar dankzij vastberaden leden bleef de club bestaan. 

In de jaren '50 en '60 waren toeristen van vitaal belang voor de club. Zonder hen zou Deuce misschien niet hebben overleefd. Maar er waren uitdagingen - vernielingen door baldadige jeugd en een gebrek aan financiĆ«n. Toch hielden de leden vol. 

In de jaren '70 begon Deuce langzaam weer op te krabbelen. Er waren plannen voor nieuwe banen, maar deze werden keer op keer uitgesteld. Pas in de jaren '80 werden deze plannen werkelijkheid. Met kunstgrasbanen en een nieuw clubhuis kreeg Deuce een nieuwe start. 

In de jaren '90 bloeide Deuce op. Het ledenaantal steeg, en met het beroemde Tesseltoernooi als hoogtepunt, kwam er ook financiƫle stabiliteit. Ondanks enkele tegenslagen wist Deuce door de jaren heen te groeien en te gedijen, en blijft het een belangrijke tennisclub op Texel.

In 2001 is er een oefenkooi en een vijfde kunstgrasbaan aan het complex toegevoegd. De laatste grote upgrade aan de faciliteiten is de complete renovatie en uitbreiding van het clubgebouw.

 

Voor de uitgebreide historie van Deuce, klik hier. (volgt nog)